Nele & Tim de wereld rond!

Op zoek naar Nemo

'I´m going diving in Koh Tao'. Hoor je dit (liefst in extreem dandy Engels accent), dan zit je meer dan waarschijnlijk op de ferry naar Koh Tao, vrij vertaald het schilpaddeneiland.

We hebben een nieuwe hobby: Scuba Diving. Een duikbrevet (PADI Open Water certificate) haal je het goedkoopste in Thailand, op Koh Tao! Dat sommige van de mooiste duiksites zich in de golf van Thailand bevinden is dan natuurlijk mooi meegenomen. Een week van planning is deze cursus voorafgegaan. We contacteerden enkele duikscholen, vergeleken prijzen en lazen ontzettend veel beoordelingen op internet.

Uiteindelijk kozen we voor ´New Heaven´. Niet de allergoedkoopste, maar wel eentje die, zo lazen we, een familiaal karakter wil behouden. We hebben ons onze keuze nooit beklaagd. De 'klassen' zijn maximum per vier, maar er zijn niet veel duikers op het eiland dus krijgen we eigenlijk privéles. Onze instructeur heet Abel (spreek je uit op zn Spaans want het is een Spanjaard) en heeft duidelijk een passie voor de onderwaterwereld. Tijdens de theorie voorafgaand op onze eerste duik hamert hij bijna constant op de ecologische impact die duiken kan hebben. Vervuilen, koralen aanraken of vissen opjagen, we mogen het vergeten. Duiken draait om observatie!

Tijd voor de vuurdoop, onze initiatieles. We spenderen 70min op een diepte van 2m en leren enkele basisvaardigheden die erg van pas kunnen komen bij het diepzeeduiken. Altijd handig als je weet wat te doen als je je regulator (mondstuk waardoor je ademt) verliest op enige diepte! De opwarmer was leuk, maar de 4 duiken die volgden hebben ons helemaal overtuigd, we zijn scuba fans! We zagen verschillende vissen (bijna het hele assortiment te zien in finding Nemo) in alle mogelijke kleuren. Onze favorieten: longfin pennantfish, scorpionfish, blue spotted stingray en de yellowtail barracuda. Leukste moment was toen we tijdens onze laatste duik omsingeld werden door meer dan honderd van deze barracuda´s die ons gedurende enkele seconden bleven aanstaren alvorens en masse weg te zwemmen, de diepere wateren in.

Bij een Open Water certificate hoort natuurlijk ook een examen, 50 vragen met multiple choice antwoorden. We zijn beiden met verve geslaagd, maar om de de rust en kalmte binnen onze relatie te bewaren, kan/mag ik hier jammer genoeg niet uitwijden over onze individuele scores...

Het beste van al aan deze cursus was dat we hem volledig hebben kunnen betalen van de spaarpot aan kado´s van familie&vrienden. Nogmaals bedankt!!! Vooraf droomde we van deze cursus (vooral met oog op een mogelijke duik bij het Great Barrier Reef later op onze reis) en dankzij jullie hebben we dit kunnen waarmaken zonder extra bezuinigingsmaatregelen! We zijn er zeker van dat we, daar waar tijd&budget het toelaten, ons op andere plaatsen in de wereld aan een duik zullen wagen...

Merci

Tim & Nele

REACTIES

Kenneth zegt 130 dagen 8 uur geleden:
Bubbles gezien? :p

Nele & Tim zegt 135 dagen 12 uur geleden:
pff gokken, misschien een vraag of 5. Logische deductie noemen ze dat! Nu we toch bezig zijn misschien ook nog even vermelden dat Nele de avond voor het examen nog gestudeerd heeft ook....

ps Gunter: 76

Sven, Sofie en Zita zegt 136 dagen 4 uur geleden:
Zalig zo zwemmen tussen die vissen, jullie hebben toch wel al wat beleefd he!!! Hier is het lekker aan het sneeuwen, leuk als je binnen zit, naast de kerstboom, maar niet leuk om door te moeten.
Dikke kusxxx

Gunter zegt 138 dagen 5 uur geleden:
niks 96%!! ik gok op 67! LOL

Nele & Tim zegt 138 dagen 21 uur geleden:
Er bij zeggen dat Tim 30 van de 50 gegokt heeft en daar blijkbaar heel goed in is...Hij had 96% en ik 92 en dat mag ik toch wel bijna elke dag aanhoren...Hij is er trots op!

Jelle zegt 140 dagen 7 uur geleden:
UITWIJDEN OVER INDIVIDUELE SCORES!!!!!!!!!!!

Lies zegt 140 dagen 16 uur geleden:
Oh, zalig!! Binnekort the GBR in Australië. Wij zijn daar met prodive gegaan (ook niet de goedkoopste, maar echt veel luxe).
Geniet er nog van.

marina zegt 141 dagen 13 uur geleden:
Ziet er mooi uit!
Nog veel plezier en tot binnenkort.
Dikke kus

Anita zegt 141 dagen 14 uur geleden:
Pffff, terwijl wij hier alles voor de Kerst voorbereiden beleven jullie d`n tijd van jullie leven in tropische wateren. Ik beken...beetje jaloers maar !!!! super en van harte gegund ! Dikke knuffel

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Hamba